CL 500 elfel?

Här diskuterar vi Mercedes CL

Moderatorer: Agge, controller

CL 500 elfel?

Inläggav mbma » tor apr 14, 2016 8:39 pm

Halloj!

Har en CL 500-00

Rullade ut ögonstenen för tre veckor sedan och körde den till meca för att få den körklar.
Bytte batteri, hjulinställning, satte fast avgasröret som inte satt riktigt där det skulle.

Allt funkade tipp topp dom första milen. Idag tog jag en längre tur på 20 mil.

När jag var klar med turen ville inte bakluckan öppnas. Vare sig med knappen i kupen eller med fjärren.
Fick öppna manuellt med nyckeln. Det gick inte heller att låsa/larma med fjärren.
Lamporna blinkar men den låser inte. Fick göra detta manuellt också, dörr förr dörr med nyckeln.

Kan det vara en säkring eller vad står på? tips mottages. :???:
mbma
Aktiv medlem
 
Inlägg: 22
Blev medlem: tis sep 10, 2013 10:11 pm
Ort: Trollhättan

Re: CL 500 elfel?

Inläggav Melcher » fre apr 15, 2016 4:40 pm

Verkar som att PSE inte funkar,den styr lås,bagageöppning/stängning och stolarnas luftkuddar bl.a.
Den sitter vänster i bagaget på W220 och borde göra det på W215 också,tror säkringen sitter under sittdyna hb.
Det brukar vara pumpen i PSE som lägger av och då går säkringen sönder,ca 10k kostar PSE och måste kodas in...finns bara pump att köpa på eBay för 1000-1500:-
Melcher
Aktiv medlem
 
Inlägg: 191
Blev medlem: sön jul 19, 2015 10:38 pm
Ort: Ör

Re: CL 500 elfel?

Inläggav mbma » fre apr 15, 2016 4:56 pm

Tack för svar. Har kollat amerikanska forum och din tes verkar stämma.
Soft Close fungerar. Kan det vara en säkring bara?
Nackstödet fungerar inte heller att fälla ner och upp i baksätet.
Har även läst om en vätska till pumpen som kan behövas fylla på, detta var dock en S klass och en CL med årsmodell 02.
mbma
Aktiv medlem
 
Inlägg: 22
Blev medlem: tis sep 10, 2013 10:11 pm
Ort: Trollhättan

Re: CL 500 elfel?

Inläggav Uky » fre apr 15, 2016 4:56 pm

Yepp. Pumpen sitter på samma ställe i 215.
Man får kränga ur klädseln i överkanterna
och enklast lyfta ur den.

Men först kollas säkringen...

Det behöver inte vara pumpen.
Kan även vara läckage i systemet.

Om Du tar en tur till och inte har igång någon radio
hör Du om pumpen jobbar litet tyst i bakgrunden.
"Ftunk-Ftunk-Ftunk". Efter en stund om den inte lyckas
fixa trycket går den i time-out.

Nästa steg är att kolla alla anslutningar genom att lossa
var och en. Till detta behövs en "Hästspruta" typ veterinär
någon deciliter eller två. En gummislang och lite j-r anamma.

Varje ledning provas map. täthet. MB-verkstaden har riktigt
verktyg för detta men det är litet overkill.

Pumpen lär man kunna öppna och se om den är bränd.
(C207)
Användarvisningsbild
Uky
Aktiv medlem
 
Inlägg: 452
Images: 1
Blev medlem: sön jul 09, 2006 6:55 pm
Ort: Onsala

Re: CL 500 elfel?

Inläggav mbma » fre apr 15, 2016 7:23 pm

Säkringen hade gått. 20A nr 62.
Bytte säkringen och man hörde pumpen börja jobba direkt. Det klicka till i bagaget. Nu funkar även centrallåset som det ska. Får se om säkringen ryker igen innan jag börjar med någon form av ingrepp.
Fattades säkring i facket bredvid 62, och även i något fack längre bort!?.

Hoppas på lite flyt, finns inte så mycket kvar att byta på denna underbara _"projektbil".

:-D

I bifogad länk beskrivs pumpen sitta under batteriet. ÄR det för att modellen är en 2002:a?

http://mbworld.org/forums/cl-class-w215 ... ution.html
mbma
Aktiv medlem
 
Inlägg: 22
Blev medlem: tis sep 10, 2013 10:11 pm
Ort: Trollhättan


Återgå till Mercedes-Benz CL

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

s
cron
{ TOP }